Merele din Prahova

Familia mea are o livada superba de pomi fructiferi - in special de meri - undeva in judetul Prahova. Din pacate, anul acesta nu ne-am putut bucura de foarte multe roade pentru ca pomii, merii, au fost bolnavi. Cercetand care a fost problema, am reusit sa ne dam seama ca practic a fost o invazie de cicade. Ce sunt cicadele? Acestea sunt niste insecte care traiesc in zone in care clima este temperata sau calda. Ele se hranesc fix cu seva pomilor fructiferi si apar in general in zone in care sunt livezi sau paduri. Ceea ce mai este interesant este faptul ca acestea traiesc mai mult in pamant, sub forme de larve si sut capabile sa sape in pamant galerii care pot atinge si 2.5 m. Li se mai spune si greierii copacilor pentru ca aripile acestora au o vibratie care emite un sunet asemanator celui emis de frecarea picioarelor greierilor.

Sper ca pentru anul viitor productia sa isi revina pentru ca este pacat de merele delicioase pe care le dau pomii din acea livada superba. Am gasit pe net o firma care se ocupa cu deratizare Bucuresti , si, printre altele, si de combaterea cicadelor , si sper sa facem treaba buna impreuna si sa scapam de aceste insecte care au facut ca anul acesta sa nu simtim dulceata merelor preferate si sa vedem cum facem si cu alte vietati. deci clar se impune o deratizare si o dezinsectie imediat.

Ce mi se pare cel mai frumos si este de-a dreptul minunat sa vezi dealul cu pomii fructiferi cum se transforma primavara cand merii incep sa infloreasca si sa bucure sufletele noastre. Este minunat, iar starea pe care ti-o da acest sentiment este una de bucurie imensa, de incarcare de baterii pentru ca viata la oras te descompune cate putin in fiecare zi.